Wat is Microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij er met een pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door de dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

Microneedling zorgt dus voor een natuurlijke huidverjonging!

Wat doet Microneedling?

Collageen is een eiwit die de huid stevig en glad houdt. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit gevuld. 

Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer langzaam wordt afgebroken. Om het resultaat te behouden is het raadzaam om de behandeling in kuurverband te starten en daarna een aantal keer per jaar te onderhouden. 

De Microneedling behandeling

->> Korte wasmassage | Ontsmetten van de huid | Microneedling | Aloë vera gel mask | verkoelende compressen 

LET OP! De huid staat “open” na de behandeling. Stoffen als parfum, kleurstoffen, synthetische werkstoffen, alcohol etc. kunnen een allergische reactie geven. U kunt gedurende de rest van de dag dus géén cosmetica gebruiken, ook geen dag- of nachtcrème of make-up. Gedurende dezelfde dag tevens niet sporten, geen sauna, geen zonnebank en geen bad nemen ( i.v.m zweten en bacteriën). Douchen kan wel, maar pas 6 uur na de behandeling.

Naast huidverjonging is Microneedling zeer doeltreffend voor: 

Littekens
Littekens bestaan uit littekencollageen. Dit collageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren. 

Pigmentatie
De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, ouderdomspigment en de donkere huidverkleuringen die ontstaan na puistjes.

Grove poriën
Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën worden verfijnt en verstrakt.  

Lichaam
Op het lichaam kan Microneedling toegepast worden. Bijvoorbeeld bij zwangerschapsstriemen, een sinaasappelhuid (cellulitis) of littekens op het lichaam.

Prijzen

Microneedling                                             €85
Kuur van 3 behandelingen                         €235
(incl. Calendula Oil Elixer t.w.v. € 28,90 )

Oogbehandeling                                        €45
Lipbehandeling                                          €25

Combineer een Microneedling behandeling met een BioPulse Therapy voor 50% meer resultaat!

Combi behandeling                                   €140